Sy och Skapa :)

För två månader sedan röjde jag min källare. Jag köpte backar och dvs lådor på IKEA för att få ett lite mer lättilgängligt utrymme där nere. Skor på ett ställe, garn och tyger på ett, utflykts-bra-ha-grejer på ett ställe osv.. Blev så nöjd och insåg att jag har massa tyger som jag köpt på mig under åren (typ 30 år såg det ut som ;)  så jag kunde bara komplettera med några "upphöjare" på tygaffären på stan, för att få lite mera klatsch på de vimplar som är så populära nu. såg de första på Sia ute på Marieberg i julas men de skulle ha över 300kr för dem. Tänkte då att sådana där kan man nog knepa ihop själv :) Och för några veckor sedan bevisade min kusinvitamin att det gick alldeles utmärkt! :) Så nu ville jag också ha något att göra.. :)







Jag älskar sjömansstil :)



Vimplar

Så sydde jag en liten nalle oxå! :)  Kan säga att det inte är några barn på G, utan bara kul att skapa och dessa kommer att läggas ut på Tradera till försäljning så småning om :)





Så där ja.. :)  Nu måste jag sy vidare.. Tuuusen kramar till er! :)

Eurovision song contest

Igår var det lördag och tjejfest hemma på Bråkmakaregatan!!

Jag, Ida, Maria, Katarina, Monika, Jasmin och hennes två små söta barn Agnez och William, Linda och Jenny. En hel liga alltså!! :)

Vi var helt inne på betygsättningen, eller rättare sagt JAG fick dom att poängsätta låtarna på kvällens Eurovision song contest vare sig de ville eller inte! ;)



Som ni ser lite längre ner på sidan, så var vi väldigt aktiva i början, men sedan fick vi nog lite spratt i benen och irrade runt en massa.. :) Efter Tysklands bidrag blev det dock färd mot Villa Strömpis. Vi ville verkligen inte stå i någon tråkig kö, så vi hann tyvärr inte sätta betyg på de resterande..
Det verkade dock som om vi fick med de viktigaste, eftersom Tyskland tog hem segern iaf :)

Cool låt tycker jag!

God cider!!

En väldigt god Cider drack vi igår också. Från Carlsberg med smak av mango och hibiscus, fräsch och inte så söt 17kr på Systembolaget.


 






Maria bjöd på skumpa och vi kände oss riktigt lyxia :)




Maria, Jenny, Jag, Ida, Linda



Här kommer våra poäng..




En supertrevlig kväll!



Idag har Ida och jag legat på min innergård och solat och ätit bakpotatis med curry och kycklingröra.

Riktig sommarvärme idag :)

Ett tu tre börjar Ida att asgarva åt mig när hon ligger på sin handduk, när hon för första gången i sitt liv upptäcker att man kan se ansiktet från åvansidan, uppochner!

så att hakan blir själva näsan och överläppen blir underläppen. Jag och min yngsta bror gjorde så när vi var små och det ser bara föör roligt ut :)

Ida skratta så mycket så att vi fick ett helt hysteriskt skrattanfall där ute på gården i flera minuter!!!!! :) :) :)





Hemmakväll

Jag trivs väldigt bra "på min gata i stan" :)



Nu har vi både Gym och även en Videobutik                              

precis portarna predvid och i helgen hade de öppningserbjudande med godis för 4:90 det kunde jag såklart inte motstå!




                                                 ROSA ÄR GOTT!


Shoppingdag på staden!! :)

Hej kära vänner! Idag har det varit en toppendag, dels för att det varit en riktig sommardag och dels för att jag gjort några riktigt bra inköp idag :) 

Dagen började med "frukost" på älsklings cafet JAVA på Kungsgatan i Örebro. Där mumsade vi glatt.. jag, Maria och pregnant Char!! Som vilken dag som helst ska få ut sin lilla söta baby! :) Vi väntar med spänning :)

Sedan blev det staden och några inköp.. Men först kom det ett tåg in till Örebro, med en väldigt speciell person i!! Nämligen Ida från Halmstad!! Bra smakråd för varandra, så gjorde vi några helt klart kodkända köp på BIANCO :)



Biancos kilklacks skor från förra sommaren 900kr ord, nu 450kr :) Skinn och supersköna och bästa av allt, lätta att gå i :)



Bianco Nya för i år, kilklack 600kr så mjuka och sköna och sitter perfekt på min smala fot! :)



Ett fräscht armband i silver och grått för 45kr 



                                       SÅ HELT KLART SUPERNÖJD!

Idag är det inte någon vanlig dag! Idag är det premiär för;  2!!!!





Två fanatiska flickor ska gå på premiären och kom förbi för ett glas rose´ för att sedan mingla runt bland hundratals uppklädda filckor!

Så här såg mina töser ut!! :)



Så sööööta och vackra!!

                                                                  KRAMISAR TILL ER ALLA!!







 

Jag i mina bästa år! :)

Jag Lottis!!!

En bild på bloggerskan till alla er som bara besöker min blogg utan att säga vem ni är :)  Så här ser jag ut från min bästa sida!!! :)


                                      Nu börjar solen titta fram och det är; 
                      
                                                     S O M M A R!!!!

Klänning i sommar :)

Jag ville så gärna ha en lite finare klänning till sommaren för fest och oväntade bjudningar! ;)  Så jag har kikat runt i över två månader och äntligen fick jag hem den perfekta i förr förra veckan.


                                         Den kommer från Lipsy och jag bara älskar den! Här får ni lite bilder..
 


Den är så bedårande vacker.. så glad och nöjd!
 


Det roliga är att jag hade nog gansak bra smak, för en vecka senare gjorde Kenza reklam för den :)

Lipsy 1095kr




Nu ska jag röja lite här hemma, för i morgon kommer Ida och då gäller det att ha rent hus :)



                                                                P U S S      A L L A !!!

Ingen resa till utlandet, men fest på Borgmästaregatan (?) ;)

Borgmästaregatan eller Kungsgatan.. det var det som det var frågan om!? :)

Det har inte varit så lätt att hitta alla adresser till de vänner och bekanta som jag bjudit till den 31 juli. Hur svårt kan det till exempel vara att skriva rätt gata till en vän som bor 30 sek gångväg från min egen? :)
Men tydligen var det fel adress då inbjudan kom åter till mig själv, med en STOR fastklistrad gul lapp= Fel adress! stod det :) Så stackars Dorota har fått gått och undrat i fyra dagar om hon kanske gjort något fel, för att inte blivit bjuden :)

Men nu är mysteriet uppklarat, Kungsgatan övergår till Borgbästaregatan så nu vet jag det :)

Och eftersom det inte blev någon resa utomlands, så var det ju ett ypperligt tillfälle att knalla ner femtio meter till Dorotas och Davids galanta våning. Grillning stod på schemat och vilket grillparty vi fick!!

Garnnarna sträckte över staketet svenska kräftor till oss, som bara var sååå goda! I utbyte fick det vår godisskål, som vi senare fick tillbaka halvfull, bra byte måste jag säga! :)



Jag lärde tjejerna att suga ut det goda ur huvunen på de röda krabaterna, mums tyckte de! :)





Utgång till Strömpis och en superlyckad kväll verkligen :)

                                                    P U S S!!!

Utomlands eller inte..

Jag och min kompis Maria har tittat på resa till Kreta nu i två veckor. Vi har haft massor med is i magen och låtit resan sjunka 700 spänn :) Ganska mycket tyckte vi, men till vilken nytta kan man nu undra?
När Kretas väder helt växlat om från 25 grader och strålande sol till 17-20 grader med mörka moln och regn!!
Nää nääe!! Vi är så deppiga och vet inte hur vi riktigt ska göra.. Ska man åka iaf och ta resan som lite miljöombyte? Ta shoppingturer i Huvudstaden Heraklion som bara ligger 30 min med buss från där vi isf ska bo Hersonissos..?
Men är det verkligen värt att betala 1998kr för ett regn och ruskväder? Visserligen är det ett fint tre stjärnigt hotell med pool och bara 1000m till gågatan i Hersonissos..
 
Bussen till Arlanda går på lördag natt eller om man hellre vill kalla det tidigt söndag morgon.. Bussförbindelsen är perfekt fram och tillbaka, men vääädret då!!?

Här kommer några bilder från när mamma och jag åkte sista minuten till Kreta ospec för 895kr med Fritidsresor år 2008. Vi hade 30 grader varje dag och hotellet vi hamnade på var fyr-stjärnigt och låg två minuter från stranden! :) Staden vi bode på hette Agii Apostoli, fina stränder och otroligt skönt att de låg så nära.
Det fanns dock inga restauranger i den lilla staden, utan de olika hotellen stod för restauranglivet.
Väldigt trivsam liten ort att bo på, även om det inte hände så mycket.

Runt om hotellet fanns det två stora mataffärer, en Lidl och en stor som Coop typ. Stora bilfirmor som Mercedes-Benz  b.l.a ringlade sig runt i stora mäktiga byggnader kring de olika hotellen.

Ville man ha mer fart och fläkt, tog man bara bussen in till Chania, (uttalas Chanja) där var du på 7 min och för mindre än en tia! :) Där fanns det stort utbud av restauranger, barer och cafeer samt en hel del skaplig shopping.



Vi talar om resan fortfarande, det var verkligen såå fantastiskt! Sååå fantastiskt!

Något jag verkligen rekommenderar, är att alltid försöka få lägenhetshotell med eget kök. När du kommer till utlandet där det finns fina råvaror, är det optimalt att få kunna laga till den själv i sitt eget kök. Bara få njuta på balkongen med sin egen sallad är helt fenomenalt! :) Om ni tittar på bilden ovanför, så ser ni bakongen, hela den utbyggnadens övevåning samt den utbyggnaden bakom palmerna var vår lägenhet, så ni ser själva vilken otrolig tur vi hade :)



Vi fick en terass och en balkong i samma lägenhet och dessutom två rum och en aldelse egen liten trapp upp till var dörr.. Såå fint!



Det här kortet är taget på vår egengjorda sallad som vi åt ute på vår härliga terass :) Ja ni ser rätt, det är en liten minibläckfisk.


M A M M A tack så otroligt mycket för den veckan vi fick tillsammans :)

Provbaka kanelbullar på 1 kvm :)

Som jag tidigare nämnt så är mitt kök bara dryga kvadratmetern. Eller kök och kök, man skulle väl snarare kallade det för kokvrå kanske :) men det är underligt för alla människor som kommenterar min lilla lya, utbrister alltid..
-Meeen vilket litet kök! -Ja men går det verkligen i ditt lilla kök? -Tänk om du hade ett större kök.. osv  :) :)
Men jag trivs ändå väldigt bra i min lilla lägenhet och defenitivt i "i mitt lilla kök" :)

Det ryms dessutom ganska många funktioner i det.. Två spisplattor, en liten ugn, kyl & frys, diskmaskin, microvågsugn och ett vitrinskåp fullt med torrvaror :) 
När jag tittade in i skåpet såg jag massor ut av vetemjöl och blev så sugen på att göra riktigt goda kanelbullar. Min kille har lärt mig att man kan gå in på www.tastline.se och pricka i de varor man har hemma i sitt kylskåp och så tar datorn fram ett alternativ.
Idag behövde jag inte pricka i några varor, för jag visste till hundra procent att det var kanelbullar som stod på scemat! :)

Så ett recept som jag hittade var "Ingrids bästa" på Tastline



Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.



Det var lite knep och knåp att kavla ut degen i mitt lilla "kök" men se själva, blev finemang ändå! :)



Kan verkligen rekommendera receptet! Så saftiga och fantastiskt goda! :)


L Y C K A      T I L L !
 

Starten för planeringen av mitt 30 års kalas har börjat :)

Nu har jag skickat ut alla inbjudningar till mitt 30 års kalas, det är 76 vuxna och 13 barn. Som ni alla läst så står det;

*MASKERAD, och med det menar jag att du får klä ut dig till precis vad du själv    önskar :) Det finns alltså inget tema som många undrat över, va skönt va! :) 
  (med undantag, för allt för otäcka masker då det
   kommer att finnas små barn på kalaset).

*VÄLGÖRENHETSFEST, Jag tycker det finns individer som bättre behöver vårt stöd, så ist för presenter och blommor så samlar vi under kvällen in pengar till de tre orgaisationer som jag valt ut;

*Barncancerfonden

*Världsnaturfonden-WWF
 
*Djurens Rätt

Ni kan själva gå in och läsa om de olika organistaionderna på nätet. 
De organisationerna jag valt, ligger mig varmt om hjärtat då mina absoluta favoriter är just barn och djur <3 
  
      

Har ni frågor om kalaset.. så går det jättebra att ställa de här nedan på "kommentarer" så svarar jag sååå gärna! :) glöm inte att skriva ditt namn, så jag vet vem det är som undrar? :)

Halv åtta hos mig, hemma i mitt kök :)




Jag har verkligen tur med mig att jag fått en riktig matälskare som sambo, trots mitt lilla "kök" på dryga 1kvm så lagar han den mest fantastiska maten där i alla fall.


Här är ett "smakprov"  förrätt rostad painrich med kallrökt lax och räkor i en härlig romsås! Det var utsökt! :)

Så betyget blir en stark;



Så var det huvudrätten..
Potatismos gjord på mandelpotatis med riven parmesan i.
Till det,
En gorgonzola & roquefortostsås med myckt smak!
Entrcote och sparris.
En höjdare och jag tilldelar den högsta betyg :)



 

En klar tia alltså! :)


En fullspäckad da´ släkträff, grill och Ritz

Hej alla min kära blogg-läsare!
Statistiken för mina besökare ökar och det är fantastiskt kul! :) lämna gärna ett spår efter er.. :)
 
Gårdagen var en fullspäckad dag.. Det började med att mamma hämtade mig i sin lilla guldiga bil :) Därefter fick jag släppa av min lilla söta mamma i sin bostad i Fjugesta. Där ifrån var gamla vägen till Gullspång lätt till hands och bara 7.7 mil att köra!  lätt som en plätt :) Vad var det som skulle ske i min sommarstad Gullspång då? :) Jo, det var dags för den stora årliga släktträffen! :)
En så otroligt trevlig träff det blev och det verkade alla tycka!
67 stycken släktingar kom och det var nog rekord :)




Åter i Örebro igen, ville Maria komma över och grilla hos oss. Bra ide´ tyckte vi, eftersom vädret hade växlat från blåst och grå himmel till eftermiddagens 20 plusgrader och strålande sol! :) 

Ett härligt gäng kom till Bråkisgatan och det blev en superlyckad kväll.



Maria, jag och Aida
(bilden är från Marias schysta kamera :) 

Senare på kvällen kom ett glatt gäng från Härnösand på besök. I det gänget var det bla. min kära Ida som kom med energi av bästa slag :)
Hela bunten hade varit på bröllop i Örebro, men nu var det dags att trissa igång kvällen med lite party på Ritz.
Nattamat på Burger King var en härlig avslutning! :) GOOOOT GOTTI GOTT GOTT!


Så tomater i fönstret går bra..


 
Mina arbetskamrater på jobbet berättade att man kunde skära tomatskivor och lägga under två cm jord och på det sätter få egna tomatplantor..
Det var i april månad, så jag trodde först att det var ett lite sent inkommet aprilskämt..
Jag log och tittade dem i ögonen.. -Det där tror jag inte på, luras ni..? :)
Men uppenbarligen så var det inget lurendrejeri :)

För se själva.. :)


Ska bli otroligt härligt att få egna tomater i sitt vardagsrums fönster.
Snart är det dags att plantera om de i varsin lite mindre kruka och sen är det bara att vänta och se.. :)

Kungafamiljen kommer snart till Örebro, min hemstad..

Örebro håller just nu på att bygga om gator och torg i centrum. Vi har även fått helt nya lila stadsbussar som går på biogas! Väldigt positivt! :) Örebro är i stor förändring kan man säga.

Men kostnaden för kalaset då?
Bara det lilla torget "Järntorget" är nu uppe på 17 miljoner kronor,  alltså ungefär vad 300.000 stycken Big Mac & co kostar på McDonald´s  eller 1.500.000 stycken päronsplitt. Jag gillar gämförelser i form av något som alla känner till vad det kostar.. idetta fall McD och GB:s fräscha päronsplitt som passar utmärkt nu till sommaren :)

Frågan kan diskuteras och det är precis vad den gör.. Jag tycker defenitivt helt klart att Örebro behövde en ordentlig uppfräschning, för det var väldigt skabbigt på vissa ställen. 

Till saken hör att människorna i Örebro undrar om renoveingen görs för stadens invånare? Eller är det helt enkelt en rustning för att vårt manifika kungahus som anländer till Örebro den 21 augusti?
För exakt 200 år sedan valdes Jean Baptiste Bernadotte till svensk tronföljare på rikstaden i Örebro och detta kommer kungafamiljen för att fira.

Jag tycker i allafall att planen med ombyggnationen och att kungafamiljen nu får ett fint intryck av staden är en utmärkt kombination  :)




Soliga tisdag..

Att vakna av att solen tränger in genom fönstret är en härlig början på denna tisdag.
Själv har jag varit och fyndat lite "bara-måste-så-gärna-ha-ting" som säkert kommer att förgylla min tid många år fram över..



Underbara Cameörhängen från Gina tricot förr 129, nu till fyndpris och endast ett par kvar! 29kr :)



Ett vackert halsband i form av ett äpple. Från H & M förr 59kr men som vanligt betalade jag bara 19kr för det, då låset var sönder, men det var lätt fixat med lite Karlssons klister :)



Inuti kan man gömma något, så som en lite godisbit eller kanske en smula kärlek :)



Åhh så till det vackra halsbandet från Gina Tricot som såklart inte heller köpts till fullt pris, förr 119kr och nu galanta 19kr! :)

Så nu kan jag verkligen njuta av min fynd, som i mina ögon dessutom fyller min smak till max, 
gulligt, fräscht, stilrent och elegant :)


Kakburkar.. :)

För några veckor sedan beställde jag kakburkar eller vad man nu vill tänkas stoppa i dem.
Idag kom de i alla fall på Posten och jag blev en aning chockad hur stora de egentligen var, för den ena kunde jag nog få i 4 l mjöl om jag nu skulle vilja det.

 

Jag satte en liten fingerborg bredvid så får ni en bild av hur stor den ena burken är.
Burkarna är köpta från Tradera
likaså denna fina plåtskylt från samma säljare, så man ska känna sig riktigt hemma hos mig! :)


Oxkind, här kommer några vackra fat..


Taste!

Just så heter restaurangen vi var och åt på i kväll. Resturangen är ungefär ett halv år gammal och ligger mitt i centrala Örebro, en manifik Behrnfastighet.
Jag var där med mitt arbete, vi försöker alltid gå ut en gång om året och då till lite finare restauranger.
Det är härligt och jag tror nästan att vi alla är intresserade av vacker och välsmakande mat.

Jag åt; 

Oxkind

Pure´ lök, babymorötter, hallon / 248:-

Tre Ostar
med Plommon och rödlöksmarmilad / 129-

Oxkinden var kokt i 24 timmar. Det märktes när jag inte ens hann sätta kniven intill gaffeln för att skära mig en bit, då köttet bara föll isär så mört det var.

Till dessert tog jag ostar, jag älskar det verkligen, de här luktade pyton och det var väl därför de smakade så otroligt gott :)

De andra tog; Créme Brulé
med Passionsfrukt, lakrits / 98:-

Till det bästa hör att, vår ena arbetskamrat har sin son på "praktik-jobb" där, så desserten fick vi freee :)


Hej kära maj månad!

Vad härligt det är med maj 2010, efter en förfärligt kall viner med upp åt en 15-20 minusgrader varje dag, får vi nu åter känna värme och se alla vackra ting som hållits gömda under den tonvis snö som bara fallit och fallit.

Idag har jag haft Charlotta, Maria och Kristina på lunch hemma hos mig. Jag bjöd på grillspätt med fetaostsallad och matvete, som har blivit en personlig favorit, tuggig och nyttig! :)

Skönt att passa på att ses på ljusa dagen, när ändå alla var lediga. Tjejsnack och en kopp te i soffan, är väl ändå ett måste ibland.
När vi satt där kom vi och prata om olika program där Tv lurar uvalda personer. Sånt är bara för mig det absolut bästa och roligaste jag vet. Samtidigt som jag hysteriskt skrattar och nästan har mungiporna bakom öronen, så kan jag inte låta bli att hålla mina händer på mitt ansikte. Då och då, får jag kika mellan fingrarna för att det ääär så pinsamt! :)

Idag försökte jag illustrera en filmsnutt från Scare tactics (amrikansk Tv skrämmer inskickade kompisar) "rat monster"  är en blåsning, när en kille ska få se ett lab, just som labchefen tittar bort får den "utvalde" syn på en giantisk råtta stor som en 5-årig människa. Killen som troligtvis är lagt åt det andra hållet, avger ett sånt fasansfullt skrik och flyger ut genom dörren som ett Jas 39 gripen.. Mycket värt att se Youtube och sen Rat monster alltså! Mycke nöje.. :)

Tjejerna på lunchen tyckte jag härmade råttan bra, jag vet inte om jag ska ta det positivt eller negativt, nu när jag såg videon igen efter ett tids uppehåll av den, ni får själva övgöra.. :)
Maria, Ida, jag och Char på Indigo för tre veckor sedan GOTT var förnamnet :)

RSS 2.0