en timme av sparad energi

Jag som planerade en liten enkel förfest i lördags, den blev till sist en riktig mysig förfest med 14 tjejer och två killar. Andreas hade bränt en bra cd som alla verkade gilla :)  och det blev ett riktigt party till slut och när klockan slog 20:30 släkte vi ner alla elektriska lampor och mös under säkert 20 stycken värmeljus. Först var det några stön och suckar som hördes, men sedan blev allt bara en kul grej :) En timme utan elektrisitet är inte så mycket begärt, med tanke på att mer än halva jordens befolkning har klarat sig utan det i tusentals år..

Tack alla vänner för en otroligt trevlig lördag :)

Länge sedan nu..

Ja visst var det länge sedan jag skrev nu, men anledningen har varit den att jag varit så otroligt sjuk. Bara legat hemma och mest sovit hela dagarna och därför inget att skriva om direkt. 
Fast nu glömde jag en sak, jag har ju inte kunnat sova riktigt eftersom min näsa har en määängd ansammlig gulorangefärgat snor som måste snytas ut var fjärde minut för att Charlotta ska kunna andas och över huvud taget överleva den här otroliga öroninflammationen, ont i halsenvärken, rethosteatackerna, snoret som jag tidigare nämnde samt ett envisande lock för höger öra som inte vill ge sig. Gu va trött man blir, men så är det.. så fort jag inte arbetar så blir jag sjuk.

I fredags satt jag hemma och kollade in Så ska det låta, det där är nog ett av mina favoritprogram även fast jag inte riktigt vågat erkänna det eftersom både min mamma och mormor flitigt tittar på det där, för att inte tala om mina patiener på mitt arbete.. :)
Ännu mer gammal kände jag mig när jag dessutom inhandlade färska räkor och satt och skalade förbrilt. Fast då hade iofs Andreas kommit hem från sin fotbollsträning så jag satt ju inte helt själv i min ensamhet.

Samma kväll ringer en kvinna på min mobil och frågar om jag inte tappat min plånbok?  Jag blev lite ställd eftersom jag blev bestulen på min plånbok i september och trodde först att hon menade den. Eftersom hon sa att den var en liten rosa, men det kunde väl vem som helst räknat ut att Charlotta införskaffat sig en ny till rosa plånbok ;)
Så i vilket fall, så hade hon varit ute med sin man och hund på promenad, ja mest hunden på promenad förstås och hittade min lilla rosa precis utanför min port där jag tydligen tappat den.
Jag köpte en fin blomma med cellofan och rosett, Äe äe.. nä inte rosa, serise mer lite mer åt det lila hållet  faktiskt ;) 
Hon sa att hon bara skulle kasta ut den genom fönstret, alltså inte blomman utan plånboken :) men nu fick hon ju lov att komma ner till sin port och hon blev så glad att jag nästan fick en puss på kinden :)  Jag krev ett kort i blomman som det stod; Tack för att det finns sådana fina människor.

Det menar jag verkligen också <3  Tänk om alla var fina och ärliga människor skulle världen se helt anorlunda ut.

Jag måste dra en händelse från Thailand. Hela min tre veckor mötte jag inte en enda otrevlig människa, defenetivt inte någon thailändare för det är verkligen så rara, humoristiska och gulliga. Inte heller några otrevliga turister.
Människor från Australien är dock inte så tillmötesgående och rara, de är mest ganska dryga och tycker att de är lite bättre än alla andra.
Men det var inte det jag egentligen skulle berätta, utan sista dagen på stranden var vattnet så otroligt högt så människorna kunde inte ligga på stranden för det fanns liksom ingen strand.. så jag gick en stranpromenad och längst ner på stranden möttes jag av tre män i 35-40 årsåldern med riktigs arab-skägg och långa tygstycken som klädsel. Den ena tittade på mig och sa; One, one, only one picture... och jag sa; Yes of course I can take one pictures of you and your friend together.
Men det var ju inte alls det som de ville, utan de ville ju ta ett kort på mig i min bikini!! Fy fan för araber och sånt jävla pack säger jag! Jag gav dom två fula fingrar och med bestämnda steg gick jag tillbaka till mina vänner på stranden..
Varför finns de där människorna? De ställer ju bara till med bråk och har inga hjärtan över huvud taget. Det kommer aldrig bli fred i världen, adrig så länge de finns kvar.. nä aldrig.

Oroninflammation

Ja, sa var det. Riktig oroninflammation och fick uppsoka apoteket kvickt for nagon slaga dunderkur. Inte roligt med ont i oronen vid en flygtur har jag hort.. :(   Hoppas de hjalper fort. Namnet ar SANOMOX-y500  Vet inte alls om de ar skonsamma..

Nu ska jag ga och mota mina vanner pa stranden..

Snart hemma i Orebro :)

Fisk


Idag gick Mange o jag till en skaldjursrestaurang, det passar verkligen bra eftersom Mange hatar skaldjur ;) men jag tvingade med honom och han tog kyckling med sotsur sas.
Jag tog en hel grillad fisk och jag fick peka ut den sjalv ocksa :)   Den var enormt god med bakad potatis till :)
Mange har tagit kort, for mitt minneskort ar fullt ska forsoka kopa ett till i morgon.

Har ar jag pa bilden och for er som inte vet, sa ar detta det vanligaste sattet att dricka drinkar pa. I en hink! "bucket"  :)

Nagra har undrat nar jag kommer hem egentligen, jag kommer hem den 14;e mars 2009 vi lunch, da har jag fatt for mig att min alskade mamma kommer moter mig vid taget!!
Efter det langtas det till att fa pussa pa min kara Andreas :) Nu pa LORDAG altsa!!

Sjuker..

Ja just det, gron-gult snor och ont i bihalorna.. Far nog pallra mig ivag till ngt apotek och fa nagon dunderkur. Allt kan skyllas pa aircondition, dalig uppfinning det dar..

Nu ar mange tillbaka och vi har just kakat lite mat och kollat in filmen The Beach pa storbild :)

Kanner oss lite matta pa solen nu, det blir helt enkelt for varmt att vara pa stranden..


Puss o kram

Va gulligt! :)


Ah Ville va gulligt av Gustaf, det dar kanner man ju igen nar man ringt till killar. Da kan jag lova att jag har slagit deras nummer mer an 10gr  Ha ha.. fy sa hemskt det var :)
Vad blev det for film da?  Hoppas vi ses i helgen nar jag kommer hem!

Har ar allt sa bra, och forsta lagret solbranna har redan flagat av..  Det ar sa stekhett!

Magnus ar fortfarande pa en annan O, och kanske kommer han tillbaka i morgon. Hoppas hoppas att jag kan fa med honom pa haj-safari!!  Vill sa garna se allt har nere.. :)

Nu ska jag ga och ata lite..

Och jo!! Karolina det var du som gorde att jag har korkort idag :) 

Puss o kram pa er alla.

Fireshow

Pa kvallen mottes vi upp igen for att kolla in den otroliga fireshowen som de gor nere pa stranden.

Har far ocksa publiken gora insats och prova pa att hoppa in i detta hopprep, jag provade da INTE! :)  Skulle ni?

Monkey beach

Igar var jag med nagra tjejer fran sverige och ett par killar fran Holland, vi paddlade ut till till MonkeyBeach, och lyckligtvis fick vi se jattemanga apor, en del var stora 50 cm och en del var sma bebisapor som Herr Nilsson :0)   Sa sota och jag matade de med banan och dom tog det med sin lilla hand.. verkligen vara slaktingar :)

Thaiboxning


Har om kvallen var jag och ganget fran Goteborg pa thaiboxning, coolt och se men vet inte om det var sa mkt for mig, Aven fast jag hallt pa med karate nar jag var yngre.. :)
Har ar sandra och jenny, de som reser i fyra manader :)


Mosquito bites!!!!

Ahh!! jag har verkligen blivit sonder biten pa benen, sakert ett femtiotal myggbatt, det rakte inte med 28" insektsspray, utan fick kopa en mer aggressiv pa over 89"   Det ar inte sa skonsam for halsan, men var helt enkelt tvungen.
Jag kunde inte ens sova i natt pga att det kliade sa fruktansvart. Som tur hade jag med mig handsprit fran jobbet som jag far badda pa da och da..
Det ar dels de vanliga sma myggorna men ocksa en sorts liten mini fjaril som gor de varsa batten!

Ett gang ungdommar som jag traffade och at mat med igar,  visade deras arr dom hade fatt av de har sma fjarilarna och jag ser att det ar de som jag rakat ut for. Jag och mina myggbatt, det anda possitiva ar val att jag kan ju iaf inte tvivla pa att nagon alsakar mig ;)

Det har varit daligt vader nagon dag da och da har pa Phi Phi.. och i forrgar kom regnet och bara oste ner och jag har aldrig i mitt liv sett sadana blixtrar eller hort ett sadant oskdunder i hela mitt liv..

Jag ar fortfarande sjalv pa Phi phi och M kanske kommer om nagra dagar..  De ungdomar jag traffade igar var fran Goteborg och de ska resa runt i fyra manader.. :)

Nu ska jag traffa ett gang fran Holland for lite mat och senare mota upp Goteborgarna igen.

Kram pa er alla!


Lotta Dykning pa Phi Phi.

Ahhh!!! Jag ar sa stolt over mig sjalv. Kl 8 i morse traffade jag upp min dykinstruktor Kris, som noga viste att jag var livradd for denna utmaning att DYKA! 

Vi akte ut med baten Princess Scuba Diving, redan nar han borjade ga igenom dom olika tecknen som galler under ytan blev jag sa radd och tangte innom mig att vad har jag givit mig in pa!?

Nar val baten stanade och all utrustning var pa fick jag ova att andas in av luften i tuben bak pa ryggen.. det var ungefar som att andas normalt, bara det att det kandes valdigt obehagligt..
Val ute pa batens ende, fragade jag om man inte kunde ga i ner for stegen.. Da skrattade han och berattade att din utrustning vager over 35kg sa det ar nog inget att rekomendera.. :)
Nar jag val hoppade i vattnet flot vi med huvudet avanfor ytan med hjalp av luft i vasten, lite spott i cyklopet for ingen immabildning och in med regulatorn i munnen och en titt ner i vatten.!!! Aaaaa!!! Det var sa djupt och sa manga fiskar, STORA!!   Jag var sa radd!  :(
Kris lugnade ner mig och sa att ingenting ar farligt, forutom de giftiga fisakarna och dom ror vi inte..

Vi borjade vid en boj med ett rep som gick ner till botten.
Ovningar som vi var tvugna att gora var att ta ut regulatorn under vatten blasa lite bubblor, och in med den i gen..
munnen fylls ju da med vatten, men sa fort man blaser ut i regulator forsvinner vattnet ur munnen. Andra ovningen var att fylla cyklopet med vatten och lyfta huvudet uppat och blasa ut genom nasan.. det var vaaaldigt obehaglit kan jag saga..

Vi lag fortfareande bara med huvudet precis under vattenytan och bara de kandes helt forfarligt otackt!  Upp till ytan igen och pusta ut och lugna mig lite.. Ner igen.. Lugnare och lugnare kande jag mig.. och till slut blaste vi ut mer o mer luft i vasten och skonk djupare, for varje halv meter var vi tvugna att halla for nasan och tryckutgamna oronen for att inte trumhinnan ska sprackas..

Jag tittade upp pa vattenytan och sag att jag var ca 3 meter under vattenytan.. Fick lite panik och pekade med tummen uppat att jag ville upp.. men Kris tog tag i mig och visade med handen, andas lugnt. lugnt..
Jag blev lugn igen, tryckutgamna oronen kanner man nar man behover sa det var inte alls ngt problem. Vi pyste ut mer och mer luft ur vasten och skonk allt djupare och djupare, Kris visade mig hans klocka pa armen.. vi var nera pa 6 meter, Jag fick en kick att se att jag klarat det och Kris visade mig tecken med handen ar allt ok?  Jag kande att allt var valdigt ok och jag fick gora samma tecken tillbaka :)  Kriss klocka pep till och det menades att vi kunde nu ga ner annu djupare om vi ville.. till slut stod jag med mina simmfotter pa sandbotten och pa Kriss klocka stod det 9 meter :) Vi holl fortfarane i repet och jag kunde lugnt titta mig omkring pa alla fantastiska koraller och alla Hitta Nemofiskar :)

Efter en fem minuter pa botten gick vi upp langsamt langsamt mot vattenytan.. Tillslut fattade jag att jag faktiskt att jag lyckats med min radsla.

Upp pa baten igen och och i vag till nasta rev.. Och jag tankte, jag ska inte dyka ngt mer nu. Jag ar nojd.
Men Kriss sa att nu ar det dags att ova mera och jag tangte nej, nej, nej jag vill inte mer nu.
Men jag hade liksom inget att satta mig i mot kandes det som och nu fick jag ova vid baten sa att jag riktgt kunde byta regulator med Kriss och att jag kunde tomma masken pa vatten ifa att jag skulle behova det pa nasta dyk..

Det funkade ratt sa bra och vi borjade vart andra dyk.. har var det totalt 40 meter djupt, men nu var radslan borta for vattnet och dess djup och det kandes jatte skont. Ur med luft i vasten lite, lite i taget och tryckutgamna de stackars oronen :)
Inget rep den har gangen utan nu fick jag vanda pa steken med huvudet nerat och simma med fenorna..

Vi simmade bland koraller och stora, stora fiskstimm simmade bredvid oss, en del sma fisk som sillar typ och sedan stora som laxar.. det kandes lite obehagligt att de komm sa nara, men allt var sa vackert med alla koraller, stora havshummrar och allt vad det nu var.

Allt kandes jattebra och nu dok jag ju verkligen pa riktigt, Kriss gjorde tecknet for "allt ok?"  flera ggr och det kandes tryggt.. han visade mig klockan och va hade varit nere i 20 minuter och nu var vi nera pa 12 meters djup. Helt fantastiskt!
 Vi simmade vidare och jag bara njot av lugn och harmoni och allt fashinerande att se..40minuter hade gatt och Kriss pekade med tummen uppat och vi skulle nu sakta sakta ta oss uppat.. Han tog fram ett langt orange plast stycke som det stog Diving pa och fylde den med luft, det blev liksom som en orange pinne, en boj, for att inte speedbouts ska komma och kora over en med propellern.. vi steg sakta upp, upp och till slut var jag uppe och kriss klappade handerna och sa, det dar var verkligen sa bra gjort!! :)  Jag har dykt!! De andra pa baten var profs och de beromde mig och sa att jag verkligen kommit langt pa bara en dag :0)

En mycket glad Lotta ar nu pa Phi Phi!! :)
Nu ska jag fira med min kompis fran Angelholm pa en svensk/ Norsk restaurang med Svenska kottbullar och egenhandigt potatismos! :0)


Ole fran Norge.



Har ar Ole fran Norge, som jag lart kanna genom Maria W. 

Nu har jag foresten bokat in mig pa dykning!! Jag ska fa se hajar! :/  Hu.. men han som ska dyka med mig sa att de ar bara tva meter langa och simmar bara omkring i cirklar runt oss.. Det lat jattttetryggt!! He he..
Sa i morgon ska jag ga upp kl 7 for att infinna mig vid dyckcentret kl 8. Turen varar i 6 timmar, och jag har provat ut fenor till fotterna, kunde inte lata bli och fnissa till, sag valdigt komiskt ut ;)  Vi ska ga ner pa 12 meter, men jag vet inte om jag tors helt, vet inte ens om jag tors andas i den dar masken.. oj oj.. men jag far gora ett forsok, vagar jag inte, sa vagar jag inte.. men man maste ju gora ett forsok.. :)

Tack Angelica for dina rader.. kanner mig lite piggare o gladare nu <3 

Bild



En liten sot flicka pa gatan pa Phi Phi

Hemlangtan!!

Hej igen..

Vadret ar toppen, men jag har fatt blasor pa mitt skinn, det ar liksom for stekande hett har.
I morse akte Magnus till en annan O, for att traffa ngr vanner fran Orebro, jag fick folja med om jag ville, men det ar 4 och en halv timmes batresa och jag orkar inte packa allt igen for att halsa pa nagra fran orebro.. Vara planer har helt gatt i kras, for vi skulle ju kolla vattenfall. Men M ongrade sig ju nar vi var i Bangkok, efter det skulle vi till Kho pangang (eller hur det stavas ;)  
Men jag har det bra har pa phi phi och jag far umgas med Ole han som motte upp mig forra aret som Maria kanner. Han kanner sa manga manniskor har och da kanner jag mig trygg. Umgas nu med en flicka fran Engelholm som jag kanner genom Ole. Jattegullig tjej.

Idag ska jag mota en dykinstruktor, for jag maste gora nagonting vettigt efter all festtande. Jag ar ju livradd for vatten, men kanske kan de bota det.. Han sa att han isf skulle boka in mig pa en mindre grupp sa jag kan fa mkt hjalp. Men jag har inte bestamt mig an, ska ga igenom allt nu pa eftermiddagen och jag ska fa bocker att lasa. 

Jag kan bara saga att jag fick sadan hemlangtan igar sa jag grat, fy!  Hoppas det gar over snart!!  Saknar er alla SA!!!!! 

Kramar

RSS 2.0