Krabba!

Tjo ho!! :)

Phi Phi min alsklings-O   Har ar allt sa perfekt litet och mkt turister sa man kanner sig saker och kan i stort sett haka pa vem som helst.

Mange ar lite mer for att vila, sova och ta det lugnt, medans jag nattarbetare far krupp av att ligga o kolla film pa hotellrummet utan ngt fonster.. :(

Jag har traffat en gullig norska som jag hanger med lite.. hon ska dock snart resa vidare.. lite trist.

I gar traffade jag ett par, dar pojkvannen kommer fran Harnosand och heter ngt i stil med Linus Sjogren och kanner mkt val mina tva sma Idor och Erik.  Skulle halsa sa gott. De ar jattetrevliga och de bor pa samma hotell som mig :)

I gar blev jag jagad av tva aggressiva krabbor i vattnet, det ville inget heldre an att bita mig i foten!! :) Bra simmare de dar.. riktig fart!  jag fick springa och fick ut ngt djud som typ:   IIiieeeeeaaaa!!!  Pinsamt att vara radd for 9cm breda krabater.. men men :)

Puss puss alla mina kara..

Ps. Ni som har adressen ar Mamma, pappa, Andreas, Angelica, Charlotta, Ida, Wiklund. Men hann aldrig ge den till Maria och brorsan.. ngn kan val ge dem denna om de ar intresserade..

Phi Phi

Idag ar det semeldagen, men jag har da inte sett en enda semla pa hela Phi Phi :(   He he.. Har ar allt toppen och har precis atit pa restaurang Papaja :)  Gott!!

Vi bor pa ett hotell som heter Hc. Andersen 

Nu ska jag ta en dusch, en behovlig sadan efter buss och bat..


Puss o kram

Flyg till Phuket

Lite andrade planer.. Vi tar ett flyg i natt till Phuket for vidrae fard mott Phi Phi i morgon.. Vi maste fa lite sol pa skinnet :) Inte bara stekas pa asfalten har i Strorstan.. :)

Idag tog vi varsin Massage, eller snarare tog jag massage och Mange tog pedikyr o manikyr... manligt! :)


Hej svejs!! :)

Bangkok

Pa vaderleksrapporten stod det regn och ater regn, men har i Bangkok finns det inte en tendens till en droppe fran ovan :)  Skont ar val det, men vad hett det ar i storstan utan tillgang till havet det steker under fotterna och asfalten ar smalt pa vissa stallen.
 Idag har Magnus och jag varit pa ett otroligt stort kopcenter vid namn Mbk, attans att jag packat med mig for mkt klader nu igen.. har finns verkligen allt och billigt, kanske to.m billigare an Ullared :)

Resan gick toppenbra och flyplansmat och servise var helt otroligt.. thailanskorna var sa otrolig vanliga och sa vackert kladda i sina femenina drakter. Spriten var gratis ombord :)  Tur att vi drack vatten hela tiden.. ordentliga! :)

Bredvid mig fick jag en man i 55 ars aldern, jag tippade pa att han typ korde truck pa ngt lager i Sthlm, eller att han snarare horde till de krimmenella kretsarna med hans framtand som var utbytt till guld :) Men ack sa fel man kan ha, han borjade prata for fulla muggara och stackars Magnus fick inget trevligt resesallskap och inte mannens fru for den delen heller. Mannen var overlakare pa Salgrenska ngt med ospertoros?? jag uppfattade inte riktigt men forsokte spela med sa gott jag kunde (Hedvig  fran A till O, med den langa nasan) kande jag mig som.. Ha ha.. Overlakare ja, det var val darfor han hade rad att ha en hel framtand i GULD!!!!! :)

Nu ska vi ta och dricka nagra bers och kolla ngt frackt discotek i storstan!! 

Puss o kram alla mina kara!!!
 

Sushi hos Danne! :)

Ja så var det! Vad trevligt vi hade :)  Daniel pigg och fräsch hade tillsammans med Lernvik och Björn varit o inhandlat sushi för 12 personer från två olika ställen. Den ena kassen kostade 100 kr mer än den andra.. Så vi började provsmaka.. mims mums mumsis!! :)
Vi kom fram till att den för 100 kr mer var väldigt väldigt god, men att den andra lite billigare kom nästan på delad första plats med den första.. Så vad var hemligheten? :)
Jo Est West kostade ju såklart den där hundringen extra, men att Sushi köpmangatan var mycket mycket snarlik och fick helt enkelt ta och vinna eftersom den dessutom var billigare.

Sedan blev det riktig storbildkonsert av  Armi van buren, så otroligt mäktigt så jag fick gåshud eller pickaskinn som mormor säger :)

Kvällen avslutades att alla gick till Strömpis. Till nattens slut gick Ida och jag hem o lagade fiskpinnar med potatismos och skagenröra "klägg"  :)
sushi180px-fishfinger1.jpg

Schumacher och jag! :)



Nu kan jag köra vilka bilar jag vill i princip :)

Drivers licence :)

Ja, så var det stora DAGEN fredagen den 13:e februari 2009 och kl 10:40 var det då dags för körprov hos Vägverket!
Så nervös, men när en tjej vid namn Gina hoppade in i passagerarsätet och sa;
"Tjena Charlotta, idag ska du ta körkort :)  Visst?"    
I 14 minusgrader med höga vallar av snö och is yrde jag fram i en röd Folkswagen . Den enda fördelen med snö, är att man ser inga heldragna linjer :)  Jag klarade mitt körkort! :)

Vill TACKA ALLA som stöttat och hjälpt mig i mitt plugg av körkort!! Tack söta rara! Och min lilla mamma som skrikit högt; Åhhhh änte så nääära!! ;) Tack mammi och tack pappa för fina behövliga bidrag :)  och tack Karolina för att du satte fart på mina körkortsplaner! :) Gull!

I vilket fall är jag så otroligt glad och mitt turnummer  är och förblir framöver i alla fall "fredagen den 13:e"  :)



Nu väntas Ågatan 3 strax och det ska bli så mysigt att få gå och äta och vara med min lilla Andreas <3

Ida 25 år och INDIGO :)

Ja så var det då dags för Idas 25-års present, ett besök på sushistället east west!! Nja.. inte riktigt så blev det faktiskt...
För några dagar innan sov lilla Ida över hos mig och efter en helkväll med då sushi och krogen mådde Ida inte så prima..
Tror inte mina badankor haft så mycket sällskap sedan jag själv drabbades av vinterkräksjukan i maj förra året! ;)

Men istället valde Ida Tapas på INDIGO så gott!!!! Speciellt den spanska korven!! ;) Eller vad tycker Charlotta? Var kronärtskockan godare ;) Jag gillar iaf Kanel! :) Och Wiklund vi går mot ljuset va? ;)

Kan vi inte leka Silja Line? :)  Va ni är söta!!!!

Thomas

"Man kan bli blind av kärleken. Det är för att man tycker så mycket om någon att man bara inte orkar titta på den personen med vanlig blick"  Thomas 9 år

Kristin på besök i staden :)

Ja, Kristin kom till Örebro i fredags och på lördagen hade vi bestämt att ses! Hemma hos Jenny som också bor på söder. Södermalm som det så fint heter, det låter ju urtjusigt och framför allt väldigt rikt! :)
Kristin har jag lärt känna från mitt arbete, hon arbetade extra och tror hon började typ 2002. Då tyckte Kristin att jag var "svingammal" uttryckte hon sig :) 
Jag minns det så väl när vi satt på ett cafe´ som då hette Melkers. Utanför det stora panoramafönstret var det en Nollning på gång av årskurs ett på gymnasienivå och Kristin utbrast;
-När tog du studenten egentligen?
Jag svarade att det är ju lite mer än tre år sedan nu.
-Men Gud vad du äär gammal!!   (Kristin är född 1983 :)  Ha ha..

Nå ja gammal eller inte.. :) Lördagen var i alla fall "svinkul" (kristins dagliga ord :)  och det var så roligt att umgås med det gamla gänget igen!!




Jag, Ida och Idah gör stan osäker ;)

Nja det var väl egentligen inte så farligt, men nog blev fredagskvällen lite mer än en vanligt fredag.
Idah skälde ut en gammal chef och jag skälde ut en vakt på Björnstugan.. Jag fårgade snällt om vi tre bara kunde få gå in och ta en varsin öl 20 minuter och sedan bara gå vidare till nästa krog. Vakten sa att det går inte, men om ni betalar de där 50kr inträde så kommer ni säkert ha kul ändå.. :)  I god tro betalade vi, hängde in våra jackor och tar tre steg in i baren där vi möts av en vägg och varm doft av ingrodd svett i en flowepower-skjorta, eller vänta! mer batik-mönstrad! som snarare suttit i 8 veckor utan tvätt!!! i gämförelse för er som har svårt att uppskatta, så kan jag nämna att en katt går 9 veckor med sina små kattungar i magen.. och hon tvättar sig minst tre timmar per dag!!
Det här är inget skämt även fast man lätt kan tro det och när vi snabbt försöker ta oss längre in i baren, möts vi av samma lukt på fler ställen.
Aj aj, det blev den kortaste vistelse på Björnis jag någonsin varit med om..

Men tur att vi hade så kul på Pitcher´s flickor!  ;)

IIIIIda Gull gull! :)

Åh Ida, vi ses så sällan nu för tiden! Det måste bli ordning på det, ville bara säga att jag tycker så otroligt mkt om dig och våra djupa diskutioner om livet, ja precis allt! :)  Tylösand o loftet!!! :) stor.. :)  och jag är lite osäker på om jag el du ska betala tacon? ;) Oj oj oj.. :)


Snart blir det Sushiafton med Whait Lady och då ska vi bara mysa och proppa oss mätta och dricka vin!!  :)

Gordon Lee 6 År

"Jag önskar mig en råtta, men varje gång jag säger det, så kräks mormor"  :)  / Gordon Lee 6 År 

 

För övrigt heter råttan "Norpan" och bor hemma hos Maria  :)  Och den är verkligen urgullig!! 


BPSD-utbildning

Behavioural And Psychological Symptoms Of Dementia. Det är just va de patienter jag arbetar med kallas och ibland krävs såklart uppfräschning av kompitens inom just detta område. 8-16 ute på Demenscentrum.
Jag förstod aldrig de som somnade på lektionerna på högstadiet, men nu förstår jag dom verkligen!! För gu vad jag blev sööömnig idag! Visst är det intressant, men det ändå vi i vården och som arbetar med dessa patienter dagligen som verkligen vet hur de beter sig och vad de har för diagnoser och vad vi måste ha för förhållningssätt till dessa. Det låter så fint när de berättar historier och HUR man ska agera, men kom och agera och gör så med dom då! Det enda jag kan säga Lycka till!
Tur att man har så otroligt bra och ordentliga arbetskamrater och att vi är så starka together!!

För övrigt var jag duktig att gå till Friskis o Svettis efteråt och sprang en halvmil, 350 kalorier väck! :) Där mötte jag Danne som nog blivit lite trötter efter nästan en hel månad på Philipinerna :)  Han var dock ganska flitig och uppmärksam med att spana in en tjej på gymmet som hade väääldans långa ben ;)

Thailand om 17 dagar.

Snart så är det dags att resa, resan till Thailand som jag planerat så länge.. En bild kom just över mig och när jag Googelade fram lite information om just Thailand. Jag har nog inte fattat att vågorna vid Tsunamin var över 20-30 meter höga på vissa ställen.. Fick verkligen en känsla av obehag minst sagt av den här bilden..
Picture purporting to show a tsunami striking the coast of Phuket, Thailand (or Indonesia, depending on version) 
När man ser sådana här bilder, stannar verkligen ens liv upp ett tag och man börjar tänka!! Så fruktansvärt detta är!  Men det är vår jord, vår värld, vårt vatten som vi faktiskt inte klarar oss utan.. Ibland ger den nog igen på oss så som vi manniskor förstör den..

Lördag och 70% på rea-priset! :)

Ja så var det då lördag och man var leeeedig! :) Något nytt att ta på sig inför Andreas kalas kanske? :)  Träffpunkten fick blir en visit till och en rulltrappa ner hade Sisters och Brother sitt Lager, där det var 70% på reapriset! Jag kunde inte motstå en ljusblå kavaj till bin bror som hade kostat 1195kr som du blev hela 59kr att betala, om den nu inte passar så känns det som att det inte är hela världen :) Du kan vara lugn brorsan, du ska få lite andra saker till du fyller 34 år :)
Till mig själv köpte jag några skärp som jag tittat på länge, men dock som varit för dyra för Lottas plånbok egentligen.
Nu 19kr Helt otroligt! :)  på söndagen skulle de ha 80% på reapriset men då låg Lottis lite skakis bakis så ingen shopping den dagen :)

Ja men inte för att glömma festen, lilla Andreas fyllde ju 26 år för sjutton! :)  Verkligen trevligt att få träffa hans vänner, så superrara!  Jag fick ha med min vän Jasmin, tänk vilken lättsam och social människa.. Men lilla gumman du måste ta en repris i badrummet, det såg för roligt ut!! :) Tyckte du min provisoriska lösning såg kul ut? :)  Ha ha.. lilla pluttan!

I går söndag var det dags för Wiklund att gå bredvid mig på mitt arbete, gu vad lättsamt att arbeta 10 timmar när man är två!! :) Så jäkla gullig o duktig Witlök! :)

RSS 2.0