Kalas!! Toastmaster- madame!! :)

Jag har fått ett förslag på en toastmaster, och hon som ska leda detta kalas är min mycket skickliga kusinvitamin Angelica som kommer att göra denna fest till en lysande kväll! :)

Hon kommer att vara toastmadame och om ni har några frågor eller om ni vill framföra ngt under kvällen kan ni kontakta henne! :)



Tele; 070-

Kramar till er alla!! :)

30 årskalas/Välgörenhetsfest/Maskerad!

Ja nu är det bara en vecka kvar till min fest!!  Hoppas alla klurat ut vad ni ska vara utklädda till? :)
Som sagt, är det ngt ni undrar över så hör av er!! Inga frågor är dumma..

Tyvärr så har toastmastern hoppat av som jag fixat, men har ni några förslag på vem som skulle passa för detta uppdrag så är det bara att ni hör av er! Det är ju ett stort ansvar så jag vill inte pracka på någon detta en vecka i förväg.. annars så tar vi det som det kommer! :)

Festen börjar kl 16:00 och då är det fördrink och lite info för programmet under eftermiddag/kvällen.. Sedan blir det mat, bordsvisor, lekar, desert, snacks, utlottning av bästa klädda, disco ;) och nattamat!!



Här är de sparbössor som kommer att stå framme under kvällen. Valfritt bidrag lämnas i dessa ist för presenter och blommor.
Allt går till dessa tre fonder!


Jag har tagit mig en prommenad från Örebro Slott till lokalen och det tar 14 min att gå! Lätt väg :)  Hör av er om ni inte hittar!





Idas Pizzeria! :)

Ja det är ett perfekt namn på en pizzeria, men namnet är redan upptaget i Halmstad. För 200 m från Idas lgh ligger nämligen Pizzerian som alla älskar nämligen IDAS PIZZERIA! :)  Nå väl så gör min Ida världsgoda pizzor! och jag fick lyckan att få vara med och fixa dem! :)





Smaskens!! :)

Barbecue

Blev bjudna på barbecue hos Idas sambos kusiner, de grillade helstekt gris villket jag inte ätit på 15 år. Vi grillade det en gång om året med kyrkan där jag bodde när jag var liten, fast då åt jag mest pinnbröd med smör och kanel! :)
Jag måste säga att det kändes väldigt makabert att titta på den där grissen som snurrades runt, runt.. Men de försäkrade mig att den hade dött fort och att den hade haft det bra enda tills denna dag.. men jag var fortfarande skeptisk till detta.. :/

Ida och jag hade gjort en chokladtårta till värdparet som vi tog med oss :)









Här är den stackars grisen :/

Jag gick och gosade med taxarna som var dom sötaste och gosigaste i världen! Jag frågade om jag fick ta med dom hem till Örebro, det gick bra bara jag lämnade tillbaka dem när jaktsäsongen började ;)



Dom var så gosiga och dom ville bli burna hela tiden! :)  TACKA VET JAG TAXAR!!!! <3  Själv hade vi en liten Selma när jag var liten, hon var det gosigaste och jag älskade henne så!!
Hon var släthårig och svart med lit brunt..


Puss <3

Äta körsbär i Tylösand ;)



Några dagar på hemmaplan, men för 17! Jag har ju semester så varför sitta hemma? :)
Så jag tog tåget till Ida och här blir det bara sola, sola, äta, dricka gott vin, äta igen och sola... Ja ni fattar.. :)
Men det är väl så semester ska vara, bara ha det gött! :)



Här skiner solen, och det är ju så fasligt gott att grilla då, så jag kan verkligen inte få nog av det så här års! :)

Men det är klart, man kan ju inte bara grilla hela tiden så en tag tog vi lite shoping på sataden i Halmstad. Jag hittade en sprits till att garnera tårtor och dyligt..




179kr från Lekue



En bananskivare, väldigt bra om du ska göra mycket och snabb marängsviss! :)



Sen slog jag till på ett tårtfat oxå! 169kr på Lagerhaus.



Ja det var lite rapport från Halland! :) 

Kramar och sol till er alla! :)



Örebro



Efter långt camingliv var vi åter i Örebro, men sambon fick snabbt kasta sig iväg igen eftersom han skulle ta en tripp i skärgården med ett par vänner.
Då passade jag på att träffa ett par supergoa tjejer, en av dem är min gamla högstadiekompis Linda! :)



En fräsch cider som är en sommar Nyhet! Goood! :) 13kr på Systembolaget! Efter gott grillat blev det utgång till Strömpis och en härlig utlansstämmning blev det med hela 23 grader i luften! :)



Efter Halmstad blev det Mellbystrand.

Efter Halmstad blev det Mellbystrand till mina vackra goa kusiner och underbara moster! :)
Där bor dom på sommrarna i sitt trivsamma sommarhus och jag fick glädjen att göra dem sällskap ett par nätter :)



Eftersom jag älskar köket, så fick jag stå för marinad och grillning!  Det blev kare´ med kokt färskpotatis, tomat- och mosarellasallad med vinegrette och hackad lök. Vitlöksbröd!



Den härliga jordgubbsduken är en gåva till moster förr, förra sommaren! :)



Här var veckans yngsta gäst, söt som gull!! <3



På tisdagen blev det tacos, och jag tror verkligen inte att vi missat något! :)  eller har ni några mer goda förslag? :)



Tack kära ni, för att jag fick komma och träffa er! :)

Halmstad nästa!

Det vore synd att inte fortsätta ned åt, när man liksom redan är på G. Så en tripp till Halmstad för att träffa Ida blev det!!

En skön stranddag i Tylösand med after beach blev en riktigt bra start på det lugnare campinglivet vi haft. Skönt med en riktig dusch också som inte slukar fem-kronor var 3:e minut heller..
ist för femkronor hade vi med oss ett riktigt gott vin till Ida. Just nu minns jag inte vad det heter, men jag ska ta en bild senare så jag kan dela med mig av den tasten! :)







Tylösans afterbeach är verkligen att rekommendera om man vill ha ös!! :) Bandet DU & JAG gör inte saken sämre heller. Otroligt proffessionella också!!
Utsvultna efter en hel dag på stranden, gjorde Ida i ordning hemmagjorda hamburgare till oss alla. Och gissa om det smakade bra? ;)  Det var så fantastiskt gott!!



Ha en supersommardag allesammans! :)




Vidare färd mot Orust

Jag tog beslutet att köra vidare till Orust, det var ett bra val med tanke på vilken fin camping jag hittade! Hafstens campng ****  Havet låg omslutet på båda sidor om campingen och fick en underbar plats där jag kunde slå upp mitt nyinköpta tält. Ett fem-manna med två meter i takhöjd. Det var könt att sitta där inne utan att behöva trängas och kunna på stå helt rakt!  :)



De hade även en väldigt fin strand till campingen, med fin mjuk sand.

Jag tänkte hela tiden om att gå ut och äta fin mat. Men eftersom jag är väldigt kräsen när det gäller att bli serverad fin och bra mat, som verkligen då ska vara värt de pengar man betalar. Därför körde jag in till Torps köpcenter och handlade på mig en massa gourmetmat i stället! :)

Och jag tror knapt att jag ätit godare denna kväll!! :)



Här penslas;
 
Olja
pressad vitlök
persilja
salt

på de nyinköpta havskräftorna.

Sedan la jag dem på ett nätgaller från Santa Maria, verkligen helt perfekt för skaldjur, fisk och grönsaker som annars lätt kan falla i genom.

Där fick kräftorna grillas ca 5 min med skalet nedåt.






 det var sååå fantastiskt gott!
Men jag kunde ju inte låta bli att köpa allt annat gott också, så mätt jag blev kan jag säga!!





En fullmatad krabba trots att årstiden inte riktigt är inne..  :)

Ha en fin dag!

Semester på västkusten

Jag lånade mammas guldiga fina Toyota, packade den med allt möjligt för en campingsemester på västkusten.
Man behöver mkt grejer kan jag lova! :) Men otroligt kul och avkopplande är det, att bara ta dagen som den kommer och inte känna ngt tvång vart man ska härnäst.

Jag började i Smögen där jag faktiskt tog in på ett vandrarhem som låg längst ut på klipporna.
Tänk va fint att kunna få bo mitt ute på klipporna bland 10 miljonersvillorna, att även de som inte har plånboken tjock på pengar faktiskt kan få bo för 300kr natten på ett trevligt vandrarhem precis vid havet! Verkligen att rekommendera, men tänk på att boka någon vecka innan, för det är verkligen populärt! :) Makrillens vandrarhem heter det.

Där ifrån gick jag ner till Smögenbryggan, jag tog min langos Lyx, som verkligen ÄR lyx!! Helt fullproppad med handskalade räkor och härlig rom och cream fraiche! :)



Jag har för mig att Anita i Gullspång också gillar den här berömda Smögen-Langosen! Tycker verkligen inte att man kan missa att pröva L A N G O S och särsklit om man aldrig prövat det!
Man kan även göra hemma..

25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen i ca35 minuter.
Arbeta in lite mer mjöl i degen.
Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut till ca 10-15 cm diameter. Jäs dem ca 10 minuter på mjölat bakplåtspapper eller bakbord
Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller gryta.
Fritera brödet någon minut på varje sida tills det fått en gyllenbrun färg.
Garnera, med hanskalade räkor cream fraiche och en sked rom uppepå eller med vitlök, gräddfil, hackad rödlök, riven ost! :) 


Semestern är inte slut än.. Jag uppdaterar er i dagarna.. :)  Ha en fin och sooolig dag!



Hej alla min kära!!

Klart ni inte ska behöva vara utan ett inlägg.. ;)  


Jag har färdats med bil till SMÖÖÖÖGEN!! Hur härligt somhelst, blir man avunsdsjuk på 2 miljoners-båtarna som ligger ankrade vid hamnarna..?? Kan kanske vara en fråga.. men Nej, nä faktiskt inte, men tanken slog mig ju såklart... MEN det man har, blir en vana och inte särskilt intressant i all evighet och för FÖREVIGT!! :)  ;)




Puss och kram alla sötnosar!







Vi ses snart!!! :)

RSS 2.0