Semester på västkusten

Jag lånade mammas guldiga fina Toyota, packade den med allt möjligt för en campingsemester på västkusten.
Man behöver mkt grejer kan jag lova! :) Men otroligt kul och avkopplande är det, att bara ta dagen som den kommer och inte känna ngt tvång vart man ska härnäst.

Jag började i Smögen där jag faktiskt tog in på ett vandrarhem som låg längst ut på klipporna.
Tänk va fint att kunna få bo mitt ute på klipporna bland 10 miljonersvillorna, att även de som inte har plånboken tjock på pengar faktiskt kan få bo för 300kr natten på ett trevligt vandrarhem precis vid havet! Verkligen att rekommendera, men tänk på att boka någon vecka innan, för det är verkligen populärt! :) Makrillens vandrarhem heter det.

Där ifrån gick jag ner till Smögenbryggan, jag tog min langos Lyx, som verkligen ÄR lyx!! Helt fullproppad med handskalade räkor och härlig rom och cream fraiche! :)



Jag har för mig att Anita i Gullspång också gillar den här berömda Smögen-Langosen! Tycker verkligen inte att man kan missa att pröva L A N G O S och särsklit om man aldrig prövat det!
Man kan även göra hemma..

25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen i ca35 minuter.
Arbeta in lite mer mjöl i degen.
Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut till ca 10-15 cm diameter. Jäs dem ca 10 minuter på mjölat bakplåtspapper eller bakbord
Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller gryta.
Fritera brödet någon minut på varje sida tills det fått en gyllenbrun färg.
Garnera, med hanskalade räkor cream fraiche och en sked rom uppepå eller med vitlök, gräddfil, hackad rödlök, riven ost! :) 


Semestern är inte slut än.. Jag uppdaterar er i dagarna.. :)  Ha en fin och sooolig dag!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0