Provbaka kanelbullar på 1 kvm :)

Som jag tidigare nämnt så är mitt kök bara dryga kvadratmetern. Eller kök och kök, man skulle väl snarare kallade det för kokvrå kanske :) men det är underligt för alla människor som kommenterar min lilla lya, utbrister alltid..
-Meeen vilket litet kök! -Ja men går det verkligen i ditt lilla kök? -Tänk om du hade ett större kök.. osv  :) :)
Men jag trivs ändå väldigt bra i min lilla lägenhet och defenitivt i "i mitt lilla kök" :)

Det ryms dessutom ganska många funktioner i det.. Två spisplattor, en liten ugn, kyl & frys, diskmaskin, microvågsugn och ett vitrinskåp fullt med torrvaror :) 
När jag tittade in i skåpet såg jag massor ut av vetemjöl och blev så sugen på att göra riktigt goda kanelbullar. Min kille har lärt mig att man kan gå in på www.tastline.se och pricka i de varor man har hemma i sitt kylskåp och så tar datorn fram ett alternativ.
Idag behövde jag inte pricka i några varor, för jag visste till hundra procent att det var kanelbullar som stod på scemat! :)

Så ett recept som jag hittade var "Ingrids bästa" på Tastline



Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.



Det var lite knep och knåp att kavla ut degen i mitt lilla "kök" men se själva, blev finemang ändå! :)



Kan verkligen rekommendera receptet! Så saftiga och fantastiskt goda! :)


L Y C K A      T I L L !
 

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag kan intyga att dom var helt fantastiskt goda!!!

2010-05-19 @ 21:22:41
Postat av: Aida

Mmmmmm...Ååååhh va sugen jag blir.

Ser,och är säkert riktigt goda ;)

2010-05-19 @ 23:53:57
Postat av: Charlotta

Ja var roligt att ni tyckte de ser läckra ut.. :) Och va gulligt andreas att du intygar ;)

Aiiida om du kommer på besök så vet du vad du har och vänta dig :) K A N E L B U L L E !! :)

2010-05-20 @ 00:32:39
URL: http://lottospicknick.blogg.se/
Postat av: Aida

Du sooooover ju, så jag kan inte komma.

Hur går det med resan? Hänt ngt? :)

2010-05-20 @ 12:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0