Utomlands eller inte..

Jag och min kompis Maria har tittat på resa till Kreta nu i två veckor. Vi har haft massor med is i magen och låtit resan sjunka 700 spänn :) Ganska mycket tyckte vi, men till vilken nytta kan man nu undra?
När Kretas väder helt växlat om från 25 grader och strålande sol till 17-20 grader med mörka moln och regn!!
Nää nääe!! Vi är så deppiga och vet inte hur vi riktigt ska göra.. Ska man åka iaf och ta resan som lite miljöombyte? Ta shoppingturer i Huvudstaden Heraklion som bara ligger 30 min med buss från där vi isf ska bo Hersonissos..?
Men är det verkligen värt att betala 1998kr för ett regn och ruskväder? Visserligen är det ett fint tre stjärnigt hotell med pool och bara 1000m till gågatan i Hersonissos..
 
Bussen till Arlanda går på lördag natt eller om man hellre vill kalla det tidigt söndag morgon.. Bussförbindelsen är perfekt fram och tillbaka, men vääädret då!!?

Här kommer några bilder från när mamma och jag åkte sista minuten till Kreta ospec för 895kr med Fritidsresor år 2008. Vi hade 30 grader varje dag och hotellet vi hamnade på var fyr-stjärnigt och låg två minuter från stranden! :) Staden vi bode på hette Agii Apostoli, fina stränder och otroligt skönt att de låg så nära.
Det fanns dock inga restauranger i den lilla staden, utan de olika hotellen stod för restauranglivet.
Väldigt trivsam liten ort att bo på, även om det inte hände så mycket.

Runt om hotellet fanns det två stora mataffärer, en Lidl och en stor som Coop typ. Stora bilfirmor som Mercedes-Benz  b.l.a ringlade sig runt i stora mäktiga byggnader kring de olika hotellen.

Ville man ha mer fart och fläkt, tog man bara bussen in till Chania, (uttalas Chanja) där var du på 7 min och för mindre än en tia! :) Där fanns det stort utbud av restauranger, barer och cafeer samt en hel del skaplig shopping.



Vi talar om resan fortfarande, det var verkligen såå fantastiskt! Sååå fantastiskt!

Något jag verkligen rekommenderar, är att alltid försöka få lägenhetshotell med eget kök. När du kommer till utlandet där det finns fina råvaror, är det optimalt att få kunna laga till den själv i sitt eget kök. Bara få njuta på balkongen med sin egen sallad är helt fenomenalt! :) Om ni tittar på bilden ovanför, så ser ni bakongen, hela den utbyggnadens övevåning samt den utbyggnaden bakom palmerna var vår lägenhet, så ni ser själva vilken otrolig tur vi hade :)



Vi fick en terass och en balkong i samma lägenhet och dessutom två rum och en aldelse egen liten trapp upp till var dörr.. Såå fint!



Det här kortet är taget på vår egengjorda sallad som vi åt ute på vår härliga terass :) Ja ni ser rätt, det är en liten minibläckfisk.


M A M M A tack så otroligt mycket för den veckan vi fick tillsammans :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0